Hoekstra
Terug naar overzicht

5 dagen Venetiƫ Biƫnnale 2019

Zaterdag 07 sep 2019 t/m woensdag 11 sep 2019

Programma

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT, AANMELDEN KAN ALLEEN NOG VOOR WACHTLIJST. 

5 dagen moderne en hedendaagse kunst in Venetië (inclusief Biënnale)

In dit kunsthistorische programma besteden we aandacht aan de Biënnale én aan het enorme aanbod aan tentoonstellingen rondom de Biënnale. Het programma is éénmalig en geheel nieuw, dus ook interessant voor diegenen die eerder Venetië bezochten. Frans Henk Hoekstra maakt u wegwijs en bedenkt routes in het enorme aanbod aan kunst. Ga mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de hedendaagse kunst o.l.v. een kunsthistoricus.

Biënnale 2019: May You Live In Interesting Times.
De 58e internationale en toonaangevende Biënnale in Venetië wordt samengesteld door Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. De hoofdtentoonstelling heeft de titel May You Live In Interesting Times. De titel klinkt gewaagd en meerduidigÉén dag bezoeken we de Giardini waarin we ons eerst zullen bezighouden met de hoofdtentoonstelling, om vervolgens een selectie van nationale paviljoens te bekijken. In het Nederlandse paviljoen van Rietveld zien we de door Benno Tempel (Haags Gemeentemuseum) samengestelde presentatie van het werk van Remy Jungerman (1959) en Iris Kensmil (1970) onder de titel ‘The Measurement of Presence’.

Een andere dag staat vrijwel volledig in het teken van het enorme complex Arsenale. Daarnaast worden enkele presentaties die deel uitmaken van de Biënnale, in de stad bezocht.
Moderne en hedendaagse kunst komt verder aan bod door het bezoeken van het Ca' Pesaro waar een grote tentoonstelling van het werk van Arshile Gorky te zien is. In het Punta della Dogana wordt u rondgeleid door tentoonstellingen van hedendaagse kunst, gebaseerd op één van de grootste privéverzamelingen kunst; de collectie Pinault.  Daarnaast bezoeken we ook het Palazzo Grassi waar het paleis geheel in het teken staat van het werk van de schilder Luc Tuymans.

Hoewel het programma zich vooral richt op moderne en hedendaagse kunst zal de oude stad en de oude Venetiaanse schilderkunst in de marge ook een rol spelen.

Programma onder voorbehoud (veel presentaties en tentoonstellingen zijn nog niet bekend).

Toplocatie centrum Venetië
We verblijven hartje Venetië in een voormalig kloostergebouw met de Accademia om de hoek. Deze unieke plek heb ik al lang geleden moeten reserveren, het is hoogseizoen in de stad. Prijzen zijn hoog. Wanneer 's avonds de meeste toeristen vertrokken zijn ziet u een andere stad. We zullen tijdens het programma zo veel mogelijk de toeristische stroom (Treinstation - San Marco) proberen te mijden. Het intensieve programma van 5 dagen betekent dat u veel moet lopen en staan (iedere dag veel treden/ bruggen!). Deelname aan het programma vereist dus een goede conditie.

Data  zaterdag 7 september tot en met woensdag 11 september 2019

Reissom: €  1190,- op basis van een 2persoonskamer.

Toeslag 1-persoonskamer voor 4 overnachtingen, mits beschikbaar:  € 240,-.

Deze reissom is inclusief:

*Uitgebreid kunsthistorisch programma o.l.v. Frans Henk Hoekstra

*Vlucht Amsterdam- Venetië v.v. met KLM en gunstige vliegtijden, d.w.z. op de dag van aankomst én vertrek nog tijd voor een programma in Venetië. Let op: met deze reis vertrek om 9 uur 's ochtends (7 uur op Schiphol).

*Vliegticket is inclusief 1 stuk handbagage (12 kg)

*Alle luchthavenbelastingen en extra brandstoftoeslagen voor zover nu bekend.

*Alle verplichte (en nieuwe!) toeristenbelastingen voor Venetië.

*Transfer van de luchthaven naar het hotel en v.v. met gereserveerde speedboottaxi!

*4 overnachtingen in centrum van Venetië, vlakbij de Accademia. Het klooster is ideaal gesitueerd voor het programma, alle onderdelen in het programma zijn te voet/met boot te bereiken. Kamers zijn eenvoudig.

*Ontbijt

*Alle entrees van de te bezoeken musea en tentoonstellingen

*Twee dagen entree voor de Biënnale (Giardini en Arsenale)

Entreeprijzen gebaseerd op evt. groeps- en andere kortingen.

*Alle reserveringskosten en eventuele toeslagen om rondleidingen te verzorgen

*Administratie- en reserveringskosten reisbureau

*Huur gebruikaudiosysteem: dat wil zeggen Frans Henk Hoekstra maakt tijdens het programma gebruik van een microfoon en u gebruikt een ontvanger.

*21 % btw. op een deel van deze reissom (zgn. Reisbureauregeling).

De reissom is exclusief:

Verplichte bijdrage garantiefonds SGTO 15,- euro per boeking.

 

Voorwaarden

Reisvoorwaarden:

Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is geen reisleider en geen reisbureau. Frans Henk Hoekstra is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Hij zal indien nodig zorgdragen voor alle afspraken, reserveringen met musea. Zo mogelijk worden met alle musea/gebouwen/instituten/monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt.

Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Reis en verblijf
Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Inschrijving
Indien de reis vol is komt uw aanmelding (voorlopig) op een wachtlijst. Annuleringen zijn soms kort voor vertrek. Het komt voor dat iemand 'onderaan' de wachtlijst toch mee kan omdat veel mensen op de wachtlijst andere plannen maken. 

Betaling
Zodra bekend is dat de reis doorgaat moeten vlieg- of treintickets en hotel worden (aan)betaald. U wordt in de bevestigingsbrief van uw deelname gevraagd 50 % van de reissom te betalen. De volledige reissom moet 3 maand voor vertrek zijn betaald.

Annulering voor reizen 2019 
(s.v.p. goed doorlezen vóór inschrijving aan de studiereis)

 1. Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom GEEN annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.
 2. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische studiereis zoals hierboven beschreven. Bij twijfel neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij.
 3. Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst per briefpost van uw schriftelijke (dus niet mondelinge !) annulering. De kosten bij annulering van uw kant zijn:
  - meer dan 70 dagen voor vertrekdatum:  gemaakte kosten, zoals volledige (100 %) kosten vliegticket, totale kosten zijn nooit meer dan 50 % van de reissom)
  - van 70 tot en met 40 dagen voorafgaand aan vertrekdatum: 70 % van de reissom
  - bij annulering daarna 100 % van de totale reissom.
 4. Indien er een wachtlijst is zal Frans Henk Hoekstra diegenen benaderen die eventueel uw plaats kunnen innemen. Ervaring leert dat veel mensen op de wachtlijst inmiddels andere plannen hebben gemaakt. Bij annulering van uw kant betekent het dus niet automatisch dat iemand uw plaats kan én wil innemen. Hoe korter voor vertrek, hoe kleiner de kans dat iemand uw plaats kan en wil innemen. Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging naam vliegticket etc) in rekening gebracht. In alle andere gevallen gelden de annuleringskosten onder punt 3.
 5. Indien Frans Henk Hoekstra de reis moet annuleren, heeft u uiteraard recht op volledige restitutie van de reissom.
 6. Verzenden van het deelnameformulier betekent dat u akkoord gaat met deze voorwaarden.

Eenpersoonskamer
Eenpersoonskamers zijn beschikbaar tegen bijbetaling. Indien u wel een tweepersoonskamer met een andere persoon die ook alleen reist, wilt delen kunt u dit aangeven.