Hoekstra
Terug naar overzicht

8 dagen kunst en architectuur Rome

Zaterdag 11 jan 2020 t/m zaterdag 18 jan 2020

Programma

Deze studiereis heeft plaatsgevonden en wordt niet aangeboden in 2021. 

Rome bestaat uit een opeenstapeling van geschiedenis en het is niet moeilijk om in deze stad veel te zien. Dit programma bestaat uit een zorgvuldige selectie van beelden, schilderijen, monumenten en kerken. We zullen oog in oog staan met de architectuur en kunst uit de Antieke Oudheid, de Vroegchristelijke en Byzantijnse tijd, de Renaissance én de Barok.
In een kunsthistorisch programma, waarbij u meer dan één week in de stad verblijft, wordt aandacht besteed aan de stadsgeschiedenis en worden veel monumenten, kerken, fonteinen, beelden, pleinen, stadspaleizen in detail bekeken. Talloze bekende, maar ook onbekende kunstwerken komen aan bod.

Op het intensieve kunsthistorische programma staan o.a. rondleidingen in de collecties van de Capitolijnse musea (Barokke schilderkunst, Antieke beeldhouwkunst), de Vaticaanse musea (Laocoön, Sixtijnse kapel, Stanze van Rafaël, Pinacoteca), Galleria Borghese (Bernini), Villa Giulia (Etruskische kunst), maar ook minder bekende collecties als de Galleria Doria Pamphili (Velasquez, Caravaggio). 

Heel bijzonder is een exclusief bezoek aan de schilderingen van Fra Angelico in het Vaticaan, deze kapel is alleen op aanvraag open en gesloten voor het publiek. 

We bezoeken verschillende kerken waarbij steeds één detail of object wordt bekeken, zo ontstaat een fascinerend beeld van de kerkbouw van de vierde tot en met de zeventiende eeuw.

When in Rome, do as the Romans do !

Reissom € 1590,- per persoon op basis van een tweepersoonskamer.

Toeslag eenpersoonskamer € 280,-

Verplichte bijdrage garantiefonds GGTO € 15,- per factuur (indien Frans Henk Hoekstra failliet gaat heeft u 100 % recht op restitutie van de reissom).

Reissom is inclusief:

*Uitgebreid 8 daags kunsthistorisch programma o.l.v. Frans Henk Hoekstra

*Inleidend hoorcollege over de stadsgeschiedenis van Rome en een toelichting op het kunsthistorische programma

*Reader van bescheiden omvang met artikelen en praktische informatie

*Alle papieren en plattegronden die tijdens het programma zullen worden uitgereikt

*Vlucht Amsterdam- Rome v.v. met KLM: gunstige vliegtijden, d.w.z. op de dag van aankomst én vertrek nog tijd voor een programma in Rome, u verblijft ruim een week in de stad.

*Alle luchthavenbelastingen en toeslagen voor zover nu bekend.

*1 stuk handbagage én 1 stuk ruimbagage

*Transfer per touringcar van de luchthaven naar het hotel en v.v.

*7(!) overnachtingen in centrum van Rome in eenvoudig hotel, vlakbij Forum Romanum en Colosseum. Het hotel is ideaal gesitueerd voor het programma, alle programma-onderdelen zijn te voet/met openbaar vervoer goed te bereiken.

*7 x eenvoudig ontbijt

*Alle entrees van de volgende musea: Vaticaanse musea (Fra Angelicokapel indien mogelijk), Galleria Borghese, Capitolijnse musea, Villa Giulia, Galleria Doria Pamphili.

*Verplichte toeristenbelasting Rome.

*Verzekeringspremie voor zgn. ´zakendekking´: als Frans Henk Hoekstra de reis niet kan begeleiden, heeft u het recht op volledige vergoeding van de reissom.

*Alle reserveringskosten en eventuele toeslagen om rondleidingen te verzorgen. Daar waar niet mag worden rondgeleid krijgt u elders een inleiding.

*Administratie- en reserveringskosten reisbureau

*Gebruik geluidssysteem: u gebruikt een ontvanger/oortje. 

Wijzigingen in het programma voorbehouden.
 

 

Voorwaarden

Reisvoorwaarden

Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is geen reisleider en geen reisbureau. Frans Henk Hoekstra is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Hij zal indien nodig zorgdragen voor alle afspraken, reserveringen met musea. Zo mogelijk worden met alle musea/gebouwen/instituten/monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt.

Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Reis en verblijf
Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Inschrijving
Indien u op de mailing staat krijgt u vooraf bericht wanneer de inschrijving start. Indien de reis vol is komt uw aanmelding (voorlopig) op een wachtlijst. Annuleringen zijn soms kort voor vertrek. Het komt voor dat iemand 'onderaan' de wachtlijst toch mee kan omdat veel mensen op de wachtlijst andere plannen maken. 

Betaling
Zodra bekend is dat de reis doorgaat moeten vlieg- of treintickets en hotel worden (aan)betaald. U wordt in de bevestigingsbrief van uw deelname gevraagd 50 % van de reissom te betalen. In deze bevestigingsbrief staat de datum wanneer de volledige reissom moet zijn betaald.

Annulering voor reizen 2020 (s.v.p. goed doorlezen vóór inschrijving aan de studiereis).

 1. Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom GEEN annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.
 2. Indien u een annuleringsverzekering wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische studiereis zoals hierboven beschreven. Bij twijfel neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij.
 3. Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst per briefpost van uw schriftelijke (dus niet mondelinge!) annulering. De kosten bij annulering van uw kant zijn:
  - meer dan 70 dagen voor vertrekdatum:  gemaakte kosten, zoals volledige kosten vliegticket, totale kosten zijn nooit meer dan 50 % van de reissom)
  - van 70 tot en met 40 dagen voorafgaand aan vertrekdatum: 70 % van de reissom
  - bij annulering daarna 100 % van de totale reissom.
 4. Indien er een wachtlijst is zal Frans Henk Hoekstra diegenen benaderen die eventueel uw plaats kunnen innemen. Ervaring leert dat veel mensen op de wachtlijst inmiddels andere plannen hebben gemaakt. Bij annulering van uw kant betekent het dus niet automatisch dat iemand uw plaats kan én wil innemen. Hoe korter voor vertrek, hoe kleiner de kans dat iemand uw plaats kan en wil innemen. Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging naam vliegticket etc) in rekening gebracht. In alle andere gevallen gelden de annuleringskosten onder punt 3.
 5. Indien Frans Henk Hoekstra de reis moet annuleren, heeft u uiteraard recht op volledige restitutie van de reissom.

Kijk voor meer informatie Reizen Algemeen

Aanmelden voor de reis betekent dat u akkoord gaat met deze reisvoorwaarden.