Hoekstra
Terug naar overzicht

Biƫnnale Venetiƫ 2019 (alleen programma)

Zaterdag 14 sep 2019 t/m woensdag 18 sep 2019

Programma

DEZE REIS IS VOLGEBOEKT, ER IS NOG GEEN WACHTLIJST.

Moderne en hedendaagse kunst in Venetië (inclusief Biënnale)

Deelname programma: u regelt zelf uw reis en verblijf.

Data:  zaterdag 14 september tot en met woensdag 18 september 2019

In dit kunsthistorische programma besteden we aandacht aan de Biënnale én aan het enorme aanbod aan tentoonstellingen rondom de Biënnale. Het programma is éénmalig en geheel nieuw, dus ook interessant voor diegenen die eerder Venetië bezochten. Frans Henk Hoekstra maakt u wegwijs en bedenkt routes in het enorme aanbod aan kunst. Ga mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de hedendaagse kunst o.l.v. een kunsthistoricus, die ook is opgeleid als beeldend kunstenaar.

Biënnale 2019: May You Live In Interesting Times.
De 58e internationale en toonaangevende Biënnale in Venetië wordt samengesteld door Ralph Rugoff, directeur van de Hayward Gallery in Londen. De hoofdtentoonstelling heeft de titel May You Live In Interesting Times. De titel klinkt gewaagd en meerduidigÉén dag bezoeken we de Giardini waarin we ons eerst zullen bezighouden met de hoofdtentoonstelling, om vervolgens een selectie van nationale paviljoens te bekijken. In het Nederlandse paviljoen van Rietveld zien we de door Benno Tempel (Haags Gemeentemuseum) samengestelde presentatie van het werk van Remy Jungerman (1959) en Iris Kensmil (1970) onder de titel ‘The Measurement of Presence’.

Een andere dag staat vrijwel volledig in het teken van het enorme complex Arsenale. Daarnaast worden enkele presentaties die deel uitmaken van de Biënnale, in de stad bezocht.
Moderne en hedendaagse kunst komt verder aan bod door het bezoeken van het Ca' Pesaro waar een grote tentoonstelling van het werk van Arshile Gorky te zien is. In het Punta della Dogana wordt u rondgeleid door tentoonstellingen van hedendaagse kunst, gebaseerd op één van de grootste privéverzamelingen kunst; de collectie Pinault.  Daarnaast bezoeken we ook het Palazzo Grassi waar het paleis geheel in het teken staat van het werk van de schilder Luc Tuymans.

Hoewel het programma zich vooral richt op moderne en hedendaagse kunst zal de oude stad en de oude Venetiaanse schilderkunst in de marge ook een rol spelen.

Programma onder voorbehoud (veel presentaties en tentoonstellingen zijn nog niet bekend).

Programma per persoon €  455,- (incl. 21 % btw)

Deze reissom is inclusief:

*Kunsthistorisch programma o.l.v. Frans Henk Hoekstra

*Alle entrees van de te bezoeken musea en tentoonstellingen

*Twee dagen entree voor de Biënnale (Giardini en Arsenale)

Entreeprijzen gebaseerd op evt. groeps- en andere kortingen.

*Alle reserveringskosten en eventuele toeslagen om rondleidingen te verzorgen

*Huur gebruikaudiosysteem: dat wil zeggen Frans Henk Hoekstra maakt tijdens het programma gebruik van een microfoon en u gebruikt een ontvanger.

*21 % btw

Praktisch

-Start programma op zaterdag 14 september om 14 uur (aansluiting met evt. vroege ochtendvlucht mogelijk)
-Einde programma woensdag 18 september om ca. 13 uur (aansluiting met evt. avondvlucht mogelijk)
-Plaats van verzamelen op centrale locatie in Venetië.
-Frans Henk Hoekstra regelt alle reserveringen en tickets voor de musea en Biënnale.
-U ontvangt desgewenst t.z.t. handige reistips voor vervoer van de luchthaven/treinstation/busstation naar (en in) Venetië.

 

Voorwaarden

Reisvoorwaarden
Na uw aanmelding en bevestiging van deelname wordt u aangeraden zo snel mogelijk reis en verblijf te regelen. Het is hoogseizoen in Venetië.

Voor dit programma gelden speciale annuleringsvoorwaarden:

1.
U bent zelf verantwoordelijk voor uw reis en verblijf. Het niet (op tijd) organiseren van reis en verblijf is geen geldige reden om deelname aan het programma te annuleren.

2.
Frans Henk Hoekstra zal z.s.m. contact met u opnemen of er nog plek is. 

3.
Bij annulering van uw kant zijn er altijd 100 % kosten tenzij iemand van een eventuele wachtlijst uw plaats wil innemen.

4.
Mocht Frans Henk Hoekstra het programma niet kunnen uitvoeren dan ontvangt u de door u betaalde kosten voor het programma retour.

5.
Frans Henk Hoekstra is in geen enkel geval aansprakelijk voor de door u gemaakte kosten voor de reis/hotel.

Inschrijven betekent dat u akkoord gaat met deze voorwaarden.