HOVO Amsterdam - Leergang Kunst in Context

Leergang Kunst in Context I - IV

De leergang Kunst in Context voor HOVO Amsterdam VU VANAF VIJFTIG biedt verdieping na(ast) de leergang Kunstgeschiedenis. Eén kunstwerk is leidraad voor een ‘andere’ kunstgeschiedenis met verrassende wendingen. De leergang begint met een keuze van kunstwerken uit internationale musea in de tijdsperiode vanaf 1800 tot nu. Deel II tot en met IV gaan over kunstwerken uit de drie grote musea rondom het Museumplein in Amsterdam. Door het volgen van deze leergang leert u de collecties rondom het Museumplein goed kennen en heeft u de mogelijkheid om dichtbij te gaan bekijken wat u hoort en leest op de VU in Amsterdam. De gehele leergang Kunst in Context voor HOVO Amsterdam - VU VANAF VIJFTIG bestaat uit vier cursussen.

Najaar 2021

Donderdagmiddag: Kunst in Context I: Collecties diverse musea (periode 1800 -  nu) 
Friedrich, Caillebotte, Picasso, Rothko, Ader, Wall, Dijkstra, Bourgeois, Van der Werve, Takala

Maandagochtend: Kunst in Context IV: 18e en 19e eeuw in Rijksmuseum, Van Gogh en Stedelijk Museum
Troost, Kändler, Tiepolo, Goya, Royer, Cézanne, Degas, Van Gogh, Sluijters

Voorjaar 2022

Donderdagmiddag: Kunst in Context II (Stedelijk Museum)

10 hoorcolleges met de geschiedenis en de collectie 20e en 21e-eeuwse kunst van het Stedelijk Museum Amsterdam als uitgangspunt.

Let op: Inschrijving voor deze cursussen op maandag en donderdag is alleen mogelijk via HOVO Amsterdam - VU VANAF VIJFTIG. Kijk op de website van HOVO Amsterdam voor meer informatie en inschrijven. Het kan zijn dat een cursus inmiddels is volgeboekt.