Hoekstra

Reisvoorwaarden

Deze algemene reisvoorwaarden gelden voor alle studiereizen. Bij iedere studiereis worden nog specifieke reisvoorwaarden vermeld.

Artikel 1         Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Zo mogelijk worden met alle musea, gebouwen, instituten, monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt. U hoeft niet in de rij te staan voor kassa’s.

Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Artikel 2         Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. Vluchten worden meestal geregeld door Van Moorselaar Travelmanagement. U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Artikel 3         Inschrijving
Een studiereis kan gauw volgeboekt zijn. Indien een studiereis overboekt is, wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd. Uw aanmelding komt dan (voorlopig) op een wachtlijst. Annuleringen zijn meestal kort voor vertrek, wie dan nog kan én wil, kan alsnog mee.

Artikel 4         Betaling
Kosten van hotels en vliegtickets moeten vaak vroeg worden (aan)betaald. In de bevestigingsbrief van de reis wordt u gevraagd een aanbetaling te doen (meestal 50 % van de reissom).

Bij zgn. pakketreizen (vervoer, verblijf én programma) geldt de Reisbureauregeling, dat wil zeggen dat een deel van de vermelde reissom uit 21 % btw bestaat.

Artikel 5         Eenpersoonskamer
Indien u als alleengaande wel een tweepersoonskamer wilt delen kunt u dit aangeven. Indien u een tweepersoonskamer deelt kan het voorkomen dat de andere persoon moet annuleren. Dit betekent dat -indien niemand deze plaats kan/wil innemen- u rekening dient te houden met betaling van deze toeslag. Deze toeslag is geen geldige reden om de reis te annuleren.

Artikel 6         Zelf reis of hotel boeken
Indien u liever een andere vlucht wilt boeken omdat u bijvoorbeeld een vakantie wilt combineren of wanneer u op een ander verblijfadres in de stad wilt zijn dan is dat onder voorwaarden mogelijk, de kosten voor vlucht en/of hotel worden dan in mindering gebracht op de door u te betalen reissom.

Het boeken van een vlucht met afwijkende vliegtijden is wel een risico. Frans Henk Hoekstra maakt vaak gebruik van vluchten die vanwege het tijdstip snel volgeboekt zijn. Stel, u boekt een eigen vlucht en u moet de reis annuleren, dan kan het voorkomen dat er geen stoel meer beschikbaar is in het vliegtuig waar de groep mee reist. Iemand van een eventuele wachtlijst zou dan niet zomaar uw plaats kunnen overnemen. Om die reden gelden er 100 % annuleringskosten voor u, tenzij iemand van de wachtlijst uw plaats toch kan overnemen en er wel een vliegticket beschikbaar is tegen het geldende tarief toen de reis werd aangekondigd.

Artikel 7         Annulering

7.1. Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom GEEN annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.

7.2. Indien u een annuleringsverzekering heeft/wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische reis zoals hier beschreven! Bij twijfel neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

7.3. Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst van uw schriftelijke (dus niet mondelinge!) annulering.

7.4. De kosten bij annulering van uw kant zijn: zie de voorwaarden bij de reisbeschrijving. Voor reizen binnen Europa kunnen andere voorwaarden gelden dan voor reizen naar de Verenigde Staten.

U wordt aangeraden om een annuleringsverzekering af te sluiten indien u geen doorlopende annuleringsverzekering heeft.

Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging naam vliegticket etc) in rekening gebracht.

7.6. Indien Frans Henk Hoekstra de reis moet annuleren heeft u uiteraard recht op volledige restitutie van de reissom.

Artikel 8.        GGTO en VvKR

Garantie regeling | garantiefonds GGTO | Vereniging van Kleine Reisorganisaties
Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling is Frans Henk Hoekstra aangesloten bij het garantiefonds GGTO. Hiervoor wordt een vast bedrag van 15,- euro per factuur in rekening gebracht.
 

Inzenden van het deelnameformulier betekent dat u bekend bent met en akkoord gaat met deze voorwaarden en de specifieke voorwaarden genoemd bij de reis waar u zich voor heeft ingeschreven.