Reisvoorwaarden Biënnale met vervoer en verblijf

Reisvoorwaarden 5 dagen Biënnale Venetië met reis en verblijf

Inschrijven
Inschrijving kan alleen via de website www.franshenkhoekstra.nl

Reissom
Bij de reissom staat vermeld wat in de reissom is inbegrepen, alle andere kosten (bv. lunch of diner) zijn voor eigen rekening.

Eventuele extra kosten als gevolg van de COVID-19 crisis, voor de uitvoering van het kunsthistorisch programma zijn voor eigen rekening.

Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is geen reisleider. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Zo mogelijk worden met alle musea, gebouwen, instituten, monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt. U hoeft niet in de rij te staan voor kassa’s.

Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. Vluchten worden geregeld door Van Moorselaar Travelmanagement.

Ongevallen en medische hulp
U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Betaling
Kosten van hotels en vliegtickets moeten vaak vroeg worden (aan)betaald. In de bevestigingsbrief van de reis wordt u gevraagd een aanbetaling te doen (50% van de reissom).

Eenpersoonskamer
Indien u alleen reist, maar wel een tweepersoonskamer wilt delen kunt u dit melden. Indien u een tweepersoonskamer deelt kan het voorkomen dat de andere persoon moet annuleren. Dit betekent dat -indien niemand deze plaats kan/wil innemen- u rekening dient te houden met de volledige kosten van deze tweepersoonskamer, tenzij deze nog omgewisseld kan worden voor een eenpersoonskamer met een (lagere) toeslag.

Conditie
Deelname betekent dat u in staat bent om zelfstandig te reizen en over een goede conditie beschikt. Uiteraard kunt u altijd af- of aanhaken bij het programma.

Op tijd aanwezig
Indien u te laat arriveert op een afgesproken tijd/plek wordt u verzocht zelf weer aansluiting te zoeken bij de groep als we niet (kunnen) wachten. Eventuele extra kosten (toegang) zijn dan voor eigen rekening. Uiteraard ontvangt u gegevens van deelnemers (na toestemming) om zo contact te kunnen houden tijdens het programma.

Annuleren

1. 
Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom geen annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.

2. 
Indien u een annuleringsverzekering heeft/wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische reis zoals hier beschreven. Bij twijfel neem voorafgaand aan de inschrijving van de reis contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

3.
Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst uw schriftelijke (dus niet mondelinge) annulering.

4. 
De kosten bij annulering van uw kant zijn:

meer dan 90 dagen voor vertrekdatum:  gemaakte kosten (verschillend per reis, maar nooit meer dan 50 % van de reissom)

van 90 tot en met 60 dagen voorafgaand aan vertrekdatum: 50 % van de reissom

bij annulering daarna 100 % van de totale reissom.

5.
Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging vliegticket) in rekening gebracht.

In alle andere gevallen gelden de annuleringskosten onder punt 4.


6.
In situaties die worden bestempeld als overmacht (bv. pandemie) geldt het uitgangspunt dat iedere partij (u en ik) zijn eigen schade draagt.

Inzenden van het deelnameformulier betekent dat u bekend bent met en akkoord gaat met deze voorwaarden genoemd bij deze reis.