Biënnale Venetië 2024

De Biënnale in Venetië is dé internationale tentoonstelling voor beeldende kunst. In 2024 vindt de 60e editie plaats o.l.v. Adriano Pedrosa. Frans Henk Hoekstra zal voorafgaand aan de groepsreizen zelf in Venetië een selectie maken van te bekijken tentoonstellingen en kunstwerken. Een uitgekiend programma voorkomt dat u door het overvolle aanbod de kunst niet meer ziet. Het 5-daagse kunsthistorische programma van Frans Henk Hoekstra biedt daardoor structuur en inhoudelijke verdieping op de tentoonstellingen. Dit programma is uniek en eenmalig. Wie weet te ontsnappen aan de toeristische valkuilen, leert een fascinerende stad kennen vol schoonheid, licht en kunst. Hedendaagse kunst wordt soms afgewisseld met een verborgen parel in de stad. Naar kunst kijken in deze historische context, mooier kan het bijna niet...........

Groep
De groep bestaat uit gelijkgestemde geïnteresseerde deelnemers in de hedendaagse kunst. Door gebruikmaking van een geluidssysteem staat u niet als groep dicht op elkaar en is voldoende afstand houden goed mogelijk. Kijk voor een indruk van eerder gemaakte Biënnale reizen.

Hoe?
Er zijn vier groepen gepland. U kunt bij de eerste twee reizen kiezen voor een georganiseerde reis inclusief verblijf (data 1en 2) óf u regelt zelf uw verblijf in Venetië (data 3 en 4). 

Reis naar Venetië
U regelt uw eigen reis. U kunt alleen bij de eerste twee reizen (dus programma met gezamenlijk verblijf) gebruik maken van een reisaanbod via Van Moorselaar Travel Management (reisvoorwaarden Van Moorselaar: vliegticket en prijzen).

Duur programma
5 dagen. Het programma begint om c.15.00 uur op de eerste dag en eindigt rond 13.00 uur op de laatste dag. Met deze tijden is het mogelijk om een ochtendvlucht en namiddagvlucht van KLM te boeken. Uiteraard kunt u eerder afreizen, langer blijven (u regelt dit dan zelf).

Data
1. Maandag 9 september – Vrijdag 13 september 2024. Reis met verblijf in Venetië + reisaanbod Van Moorselaar Travel Management (Volgeboekt, aanmelden wachtlijst mogelijk)
2. Zaterdag 14 september – Woensdag 18 september 2024. Reis met verblijf in Venetië + reisaanbod Van Moorselaar Travel Management (Volgeboekt, aanmelden wachtlijst mogelijk)
3. Maandag 23 september - Vrijdag 27 september 2024. U regelt uw eigen reis en verblijf. (Volgeboekt, aanmelden wachtlijst mogelijk)
4. Zaterdag 28 september - Woensdag 2 oktober 2024. U regelt uw eigen reis en verblijf. (1 plek vrijgekomen, update 17 juni)

Inschrijven stand van zaken:
U kunt zich voor de reizen alleen nog aanmelden voor de wachtlijst. Als er plekken vrijkomen worden eerst de mensen op de wachtlijst benaderd.

Beide reizen met verblijf zijn volgeboekt, u kunt zich aanmelden voor de wachtlijst.

Programma mét verblijf: 9 - 13 september 2024 of 14 - 18 september 2024. 

Reissom: € 885,-

Toeslag eenpersoonskamer voor 4 nachten: € 160,-

In deze reissom is inbegrepen:

 • Compleet 5-daags studieprogramma o.l.v. Frans Henk Hoekstra
 • Toeristenbelastingen Venetië, voor zover nu bekend.
 • 4 overnachtingen, in de buurt van het Biënnaleterrein, op een prachtige plek net buiten het drukke centrum. Kamers zijn zeer eenvoudig. Elke kamer heeft een eigen badkamer. 
 • 4 keer eenvoudig ontbijt 
 • Entrees Biënnale Giardini en Biënnale Arsenale
 • Alle entrees landenpaviljoens of tentoonstellingen in musea in Venetië
 • Alle reserveringskosten musea, tentoonstellingen
 • Alle administratiekosten 
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Alle onkosten Frans Henk Hoekstra
 • Gebruik van een audiosysteem: dit betekent dat u wordt rondgeleid m.b.v. een ontvanger met koptelefoon, Frans Henk Hoekstra spreekt door een microfoon. U hoeft niet bovenop elkaar te staan als groep, een grote reikwijdte is mogelijk. U kunt op grotere afstand de rondleidingen goed volgen.
 • Verplichte bijdrage garantiefonds GGTO € 9, - euro per reiziger (bij faillissement van Frans Henk Hoekstra heeft u recht op 100% restitutie van de reissom)
 • 21% btw op een deel van de reissom

Wachtlijst Biënnale 9 - 13 september 2024

Wachtlijst Biënnale 14- 18 september 2024

Reisvoorwaarden Biënnale inclusief verblijf

 

 

5-daags programma: 23 - 27 september 2024 of 28 september - 2 oktober 2024

Reissom € 480,-

In deze reissom is inbegrepen;

 • Compleet 5-daags studieprogramma o.l.v. Frans Henk Hoekstra
 • Entrees Biënnale Giardini en Biënnale Arsenale
 • Alle entrees landenpaviljoens of tentoonstellingen in musea in Venetië
 • Alle reserveringskosten musea, tentoonstellingen
 • Alle administratiekosten
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Alle onkosten Frans Henk Hoekstra
 • Gebruik van een audiosysteem: dit betekent dat u wordt rondgeleid m.b.v. een ontvanger met koptelefoon, Frans Henk Hoekstra spreekt door een microfoon. U hoeft niet bovenop elkaar te staan als groep, een grote reikwijdte is mogelijk. U kunt op grotere afstand de rondleidingen god volgen.
 • 21% btw

Bij meer belangstelling voor deze reis dan plaatsen, wordt een extra programma georganiseerd van 28 september tot en met 2 oktober. Vermeld s.v.p. bij uw aanmelding of u ook wilt/kunt reizen op deze data.

Wachtlijst programma Biënnale 23 - 27 september 2024

Aanmelden programma Biënnale 28 september - 2 oktober 2024

Reisvoorwaarden programma Biënnale met zelf verblijf regelen

20240522_130919Reactie deelnemer aan eerdere reis naar de Biënnale:

"...de Biënnale vond ik één groot avontuur, waarbij je, zonder jouw begeleiding, in zou verdwalen. Ik heb de reis ervaren als een  aanvulling op de leergangen, die ik bij je heb mogen volgen, een feest der herkenning, maar ook een stuk verdieping.

"Naar de Biënnale in Venetië gaan met Frans Henk Hoekstra is een ware belevenis. (...) Het is een reis met een groep maar zonder het gevoel in een groepsreis te zitten. Grote mate van eigen verantwoordelijkheid en veel ruimte voor jezelf zorgen voor voldoende afwisseling. Maar zonder de begeleiding van Frans Henk zou ik minder dan de helft hebben gezien en veel toelichting hebben gemist. De Biënnale van 2022 was een echt feest om te bekijken. Het is een soort reis in het anders denken waar ik met volle teugen van heb genoten."

"De leiding die je geeft blijft altijd respectueus naar iedereen toe. Wie onderlegd is in kunstgeschiedenis leert ongetwijfeld wat nieuw, wie er minder mee te maken heeft gehad hoeft zich geen moment geïntimideerd te voelen. Het gaat er telkens om dat we leren kijken naar kunst, dat je helpt door de werken te plaatsen in een relevante context. Interpretaties worden allicht uitgelokt wanneer we naar kunst kijken; je laat dan wel zien wat uit bronnen onderbouwd kan worden."