Reissom en voorwaarden Chicago 2022

Inschrijven voor deze uitgestelde reis naar mei 2022 is op dit moment niet mogelijk. 

Reissom €
Toeslag eenpersoonskamer €

In deze reissom is inbegrepen:

 • Compleet 8-daags studieprogramma o.l.v. Frans Henk Hoekstra: verschillende stadswandelingen in/buiten het centrum van Chicago, bezoeken aan gebouwen, bezichtigingen interieurs, rondleidingen in musea.
 • Lezing stadsgeschiedenis Chicago en toelichting kunsthistorisch programma
 • Vliegticket Amsterdam - Chicago v.v. Rechtstreekse vlucht met United Airlines: goede vliegtijden waardoor een programma op dag van aankomst én op de dag van vertrek mogelijk is.
 • Alle belastingen (luchthavens) en alle toeslagen behorende bij vliegticket voor zover nu bekend.
 • Belastingen Verenigde Staten zoals City Tax Chicago.
 • Transfer luchthaven-Chicago
 • 7 overnachtingen in hotel Hampton Inn Magnificent Mile. 
 • 7 x ontbijt 
 • Busvervoer Chicago - Plano (dagexcursie rondom Ludwig Mies van der Rohe’s Farnsworth House in Plano).
 • Alle entrees voor te bezoeken gebouwen o.a. The Farnsworth House (Rohe), The Robie House (Wright), The Unity Temple (Wright), Oak Park: The Home (Wright) and Studio (Wright)
 • Entrees musea The Art Institute Chicago en Museum of Contemporary Art (permanente collecties)
 • Kosten gidsen Robie House (Wright), Home and Studio (Wright), Farnsworth House (Rohe), Unity Temple (Wright)
 • Alle fooien voor buschauffeurs (transfer luchthaven-Chicago v.v., reis naar Plano)
 • Alle administratiekosten die door het reisbureau in rekening worden gebracht.
 • Garantie reisbureau wat betreft evt. dollarfluctuaties: indien de dollar duurder wordt t.o.v. de euro worden er geen extra kosten in rekening gebracht.
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Alle onkosten Frans Henk Hoekstra
 • Verplichte bijdrage garantiefonds SGTO € 15,- euro per boeking.

Eventuele extra kosten als gevolg van de COVID-19 crisis, voor de uitvoering van het kunsthistorisch programma in 2022 worden gezamenlijk gedeeld.

Terug naar reisbeschrijving 9-daagse reis Chicago

Reisvoorwaarden

Verantwoordelijkheden
Frans Henk Hoekstra is geen reisleider. Hij is verantwoordelijk voor de samenstelling en inhoudelijke begeleiding van het programma. Zo mogelijk worden met alle musea, gebouwen, instituten, monumenten die tijdens het programma bezocht zullen worden, afspraken gemaakt. U hoeft niet in de rij te staan voor kassa’s.

Indien praktisch gewenst zal Frans Henk Hoekstra zorgdragen voor het gezamenlijk organiseren van vervoer en verblijf. De kosten hiervoor maken onderdeel uit van de reissom. Frans Henk Hoekstra verzamelt deze gelden en geeft deze door aan de betreffende reisorganisatie, hotel, vervoerder, etc.

Aansprakelijkheid
Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor problemen die te maken hebben met het vervoer en/of hotel. Afhankelijk van de reisbestemming wordt samengewerkt met een reisbureau. Vluchten worden geregeld door Van Moorselaar Travelmanagement. U bent zelf verantwoordelijk voor een goede reis- en ongevallenverzekering/eventuele medische hulp.

Paspoort, Naamsvermelding vliegticket en ESTA
In de bevestigingsbrief van deelname wordt gevraagd uw naam te controleren. Zorg voor een juiste en volledige naamsvermelding conform uw paspoort bij opgave voor deelname aan de reis. Bij onjuiste vermelding kan dit (later) leiden tot hoge kosten.

Voor aanvang van de reis moet u zelf toestemming aanvragen om af te mogen reizen naar de VS (ESTA verklaring). Let op: dit is dus geen visum! De kosten zijn ca. $ 15.-. U bent zelf verantwoordelijk om dit op tijd aan te vragen. 

Frans Henk Hoekstra is niet aansprakelijk voor het niet ontvangen van een ESTA  (of een eventueel noodzakelijk visum). Dit betekent dat er voor u 100 % kosten zijn indien u om deze reden de reis moet annuleren, tenzij iemand van een evt. wachtlijst uw plaats kan/wil overnemen.

Inschrijving
Het kan zijn dat een studiereis (soms snel) overboekt is. Indien de reis vol is komt uw aanmelding (voorlopig) op een wachtlijst. Annuleringen zijn soms kort voor vertrek. Het komt voor dat iemand 'onderaan' de wachtlijst toch mee kan omdat veel mensen op de wachtlijst andere plannen maken. 

Betaling
Kosten van hotels en vliegtickets moeten vaak vroeg worden (aan)betaald. In de bevestigingsbrief van de reis wordt u gevraagd een aanbetaling te doen (50 % van de reissom).

Eenpersoonskamer
Indien u als alleengaande wel een tweepersoonskamer wilt delen kunt u dit aangeven. Indien u een tweepersoonskamer deelt kan het voorkomen dat de andere persoon moet annuleren. Dit betekent dat -indien niemand deze plaats kan/wil innemen- u rekening dient te houden met betaling van deze toeslag. Deze toeslag is geen geldige reden om de reis te annuleren.

Annulering

1. 
Helaas is het soms nodig een reis te annuleren. Annuleringen vinden soms heel kort voor vertrek plaats. Veel mensen hebben een ´doorlopende´ annuleringsverzekering, daarom is in de reissom GEEN annuleringsverzekering opgenomen. Indien u dat wilt dient u zelf te zorgen voor een annuleringsverzekering.

2. 
Indien u een annuleringsverzekering heeft/wenst af te sluiten controleer dan vooraf of uw verzekering in voldoende mate geldig is voor een kunsthistorische reis zoals hier beschreven. Bij twijfel neem contact op met uw verzekeringsmaatschappij.

3.
Als datum van annulering geldt de datum van ontvangst uw schriftelijke (dus niet mondelinge) annulering.

4. 
De kosten bij annulering van uw kant zijn:

Let op: Bij deze reis naar Chicago 2020 zijn er altijd 100 % kosten voor het vliegticket na inschrijving en bevestiging van deelname. Dit heeft te maken met de steeds strengere voorwaarden van de vliegtuigmaatschappij.

De totale kosten bij annulering van uw kant zijn:

meer dan 90 dagen voor vertrekdatum:  gemaakte kosten (verschillend per reis, maar nooit meer dan 50 % van de reissom)

van 90 tot en met 60 dagen voorafgaand aan vertrekdatum: 70 % van de reissom

bij annulering daarna 100 % van de totale reissom.

5.
Indien u zelf voor een vervang(st)er zorgt, worden alleen de gemaakte kosten (bv. voor wijziging vliegticket) in rekening gebracht.

In alle andere gevallen gelden de annuleringskosten onder punt 4.

In situaties die worden bestempeld als overmacht geldt het huidige uitgangspunt dat iedere partij (u en ik) zijn eigen schade draagt.

6.

Indien Frans Henk Hoekstra de reis moet annuleren heeft u uiteraard recht op volledige restitutie van de reissom.

7.
Inzenden van het deelnameformulier betekent dat u bekend bent met en akkoord gaat met deze voorwaarden genoemd bij deze reis.

Deelname betekent dat u in staat bent om zelfstandig te reizen en over een goede conditie beschikt. Uiteraard kunt u altijd af- of aanhaken bij het programma. Zie voor meer informatie Reizen met Frans Henk Hoekstra