Londen 8 dagen musea en architectuur 2023

Kunsthistorische studiereis met bezoek ateliers Henry Moore 

Londen is een indrukwekkende stad vol musea, kunst en architectuur. In deze studiereis maakt u uitvoerig kennis met de architectuur en de (vernieuwde presentaties van) museale collecties van Londen. Renzo Piano voltooide de ruim 300 meter hoge Shard, in 2016 opende de spectaculaire nieuwe vleugel van Tate Modern van Herzog & de Meuron. De hele kunstgeschiedenis komt in dit programma in topcollecties voorbij: van het oude Sumerië, Keltische kunst naar de Italiaanse Renaisance in het Victoria & Albert en The National Gallery, tot en met de jongste Brit-Art. Het bijzondere en gevarieerde programma biedt een combinatie van inleidingen op collecties, rondleidingen in musea, architectuurwandelingen en 'vrije' dagdelen om op eigen gelegenheid de stad te verkennen.

Frans Henk Hoekstra maakt vooraf een bijzondere selectie van schilderijen, beelden en gebouwen. Leer Londen in detail kennen en kijk en geniet, zonder zelf te verdrinken in de overkill aan musea en informatie.

De volgende zeer omvangrijke, vaste collecties van Londens belangrijkste musea staan centraal in dit studieprogramma:

 • The British Museum (Soemerische en Assyrische kunst, Keltische Kunst, De Elgin Marbles: terug naar Griekenland?)
 • The National Gallery (Programma met verschillende rondleidingen: Vroeg Nederlandse en Italiaanse schilderkunst 1300 - 1500 Van Eyck, Duccio), Italiaanse Hoogrenaissance met Leonardo da Vinci, Michelangelo en Rafaël.
 • Tate Britain (Portretschilderkunst in Engeland van Holbein tot en met Gainsborough, Preraphaëlites, Turner)
 • Tate Modern (Bespreking nieuwe opstelling Kunst 20e eeuw. Uitgebreid aandacht voor de zgn. Seagram Murals van Rothko)
 • The Courtauld Institute (Impressionisme en Postimpressionisme: Topstukken Cézanne, Gauguin, Manet)
 • The Victoria & Albert Museum (Toegepaste kunst, Italiaanse beeldhouwkunst, Ontwerpen tapijten Rafaël voor de Sixtijnse kapel in Rome, Arts & Crafts, Doksaal Sint Jan Den Bosch)
 • The Saatchi Collection (Brit Art). Hedendaagse beeldende kunst
 • The Wallace Collection (Accent op Nederlandse kunst 17e eeuw en Franse kunst 18e eeuw: Fragonard).
 • Henry Moore. Daarnaast staat een dagexcursie naar de ateliers van Henry Moore (ca. 60 km ten noorden van Londen) op het programma.

In architectuurwandelingen leert u de verschillende districten en de historie van de stad kennen: Whitehall en Westminster, Soho en Trafalgar Square, Piccadilly en Sint James' s. Uiteraard zullen we verschillende (onbekende) kerken van Christopher Wren in 'the City' gaan bekijken.

Reisdata: deze reis wordt twee keer aangeboden:

Donderdag 24 augustus – donderdag 31 augustus

Zaterdag 2 september – zaterdag 9 september

Reis naar Londen
We reizen per trein naar Londen, zo mogelijk directe verbinding.

Verblijf in Londen
Augustusreis: Hotel IBIS augustus
Bij de reis in augustus gaat het om het IBIS hotel in Earls Court, alle kamers (twee- en eenpersoons) hebben een eigen badkamer.

Septemberreis: Gastenverblijf
Bij de reis in september gaat het om eenvoudige accommodatie in een katholiek gastenverblijf, centraal gelegen. Alle gereserveerde tweepersoonskamers hebben een eigen badkamer. Eenpersoonskamers delen een badkamer op de gang (wel eigen wastafel op de kamer). Indien u zelf elders een eenpersoonskamer met badkamer wil boeken dan is dat onder voorwaarden mogelijk (lees: reisvoorwaarden).

Reissom voor reis in augustus of september                           
Per persoon o.b.v. tweepersoonskamer        € 1585,-

Augustus: toeslag eenpersoonskamer met eigen badkamer € 395,- voor 7 nachten.
September: toeslag eenpersoonskamer met eigen wasbak maar gedeelde badkamer € 190,- voor 7 nachten.

Deze reissom is inclusief:

 • Inleidend online hoorcollege op maandagavond 21 augustus over de stadsgeschiedenis van Londen en een toelichting op het kunsthistorisch programma
 • Uitgebreid 8-daags studieprogramma o.l.v. Frans Henk Hoekstra
 • Treinticket tweede klas voor Amsterdam – Londen. Er zijn treintickets gereserveerd voor gunstige reistijden waarbij een programma op de heen- en terugreis in Londen mogelijk is. De treintickets zijn geregeld via de Treinreiswinkel.
 • 7 (!) overnachtingen op basis van een tweepersoonskamer. De metro is ca. 10 minuten lopen. Met de metro zijn alle plaatsen voor het programma goed te bereiken. Kamers bij de reis in augustus beschikken allemaal over een eigen badkamer.
 • 7 x ontbijt
 • Toeristen- en andere belastingen Londen
 • Alle entrees voor musea (vaste collecties) en gebouwen op basis van eventuele kortingen (sommige musea in Londen zijn gratis wat betreft toegang).
 • Toegang en rondleidingen Henry Moore Foundation
 • Vervoer Londen hotel met touringcarbus naar Henry Moore Foundation en v.v.
 • Alle reserveringskosten en toeslagen, noodzakelijk voor aanvragen van toestemming om rond te mogen leiden.
 • Reader met uitgebreide beschrijving van het programma
 • Verzekeringspremie voor een zgn. ´zakendekking´: indien Frans Henk Hoekstra de reis niet kan begeleiden heeft u het recht om te annuleren (zie algemene informatie) en garantie volledige restitutie van de reissom.
 • Alle reserverings- en administratiekosten (o.a. musea en reisbureau voor boeken treintickets).
 • Gebruik van een geluidsysteem tijdens het programma. Soms -maar niet altijd- maken we gebruik van een microfoon/ontvangers. U wordt verzocht uw eigen oortje mee te nemen (vanwege hygiëne). Met dit systeem hoeft de groep niet dicht op elkaar te staan en kunt u op afstand het programma goed volgen.
 • Bijdrage GGTO: bij faillissement van Frans Henk Hoekstra heeft u recht op volledige restitutie van de reissom

Inschrijven voor 8-daagse studiereis Londen

Beide reizen zijn inmiddels volgeboekt. U kunt zich aanmelden voor de wachtlijst. Zodra er een plek beschikbaar neem ik contact met u op met de vraag of u alsnog deel wil nemen aan dit programma. Plaatsing op de wachtlijst op volgorde van aanmelden. Voortaan ook als eerste op de hoogte wanneer de inschrijving start? Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Inschrijven Londen 24 - 31 augustus 2023

Inschrijven Londen 2 - 9 september 2023

Reisvoorwaarden

2013-11-23 17.18.58