Venetië Biënnale 2013 - 2022

Frans Henk Hoekstra organiseert vanaf 2013 meerdaagse reizen naar de Biënnale in Venetië. Ieder programma is uniek en bestaat uit een vooraf gemaakte selectie van te bezoeken tentoonstellingen en presentaties. Hier vindt u een aantal foto's als impressie van de afgelopen Biënnales in Venetië.

Reacties van deelnemers aan de Biënnalereizen o.l.v. Frans Henk Hoekstra:

"Het reisprogramma gaf een diepgang aan de Biënnale, mede dankzij de grondige voorbereiding en aanpak van Frans Henk. Zonder zijn begeleiding en vooral chronologische volgorde van de route zou ik verdwaald zijn in het grote aanbod."

"En toen die overvloed aan kunst... Ik kon er vaak geen chocola van maken, maar door jouw achtergrondinformatie, helder en begrijpelijk geformuleerd, ging het wel meer leven, werd het voor mij toegankelijker. De rol van bemiddelaar ging je erg goed af."

"Je hield er stevig het tempo in, je wist wat je wilde laten zien en dat kwam goed over."

"Biennale 2019, een niet makkelijke Biennale, maar met de door jouw gemaakte selectie kunstwerken en de plaatsing ervan in een context, hebben wij in plaats van te verdrinken in de grote hoeveelheid werken, enorm kunnen genieten."

"Ik vind het telkens weer opmerkelijk hoe goed je uitermate ingewikkelde materie, waar zo ontzettend (letterlijk opvatten!) veel kanten aan zitten en waar men vanuit ontelbare perspectieven naar kan kijken, hoe je zo’n complex geheel overzichtelijk kunt laten zien (...)"

"Steeds een bijzonder hoog nivo; perfect voorbereid; veel informatie; mooi overzicht, veel verbanden met andere kunst, op andere plekken. Fijn dat er al keuzes gemaakt zijn in de te bekijken werken."

"Venetië met de Biënnale was een feest voor ons. Het voorbereidende college op de VU en je zeer deskundige en plezierige begeleiding tijdens de reis, de fantastische ligging van het hotel, dichtbij alle bezienswaardigheden en het plezierige gezelschap, hebben deze reis voor ons onvergetelijk gemaakt."