Algemene reisvoorwaarden

Reisvoorwaarden
Op deze pagina vindt u algemene reisvoorwaarden. Bij iedere reis staan de aanvullende reisvoorwaarden voor die reis vermeld.

Frans Henk Hoekstra is aangesloten bij het GGTO (Garantiefonds bij evt. faillissement) en de VvKR (Vereniging van kleine reisorganisaties).

Reissom
Bij elke reis staat beschreven wat wel en wat niet in de reissom is inbegrepen. Meestal is in de reissom opgenomen:

 • Kunsthistorisch programma in de stad en lezing voorafgaand aan de reis
 • Vervoer (vlieg- of treinticket)
 • Transfer naar hotel
 • Verblijf in centraal gelegen plek in de stad (u kunt op eigen gelegenheid het hotel goed bereiken indien u een gedeelte van het programma wilt volgen, soms is terugkeer naar hotel tijdens de lunch qua programma mogelijk)
 • Alle belastingen
 • Alle entrees voor musea en gebouwen
 • Alle eventuele toeslagen die betaald moeten worden om rond te leiden in musea in het buitenland.
 • Kosten om een gebouw te bezoeken of een particuliere kunstcollectie
 • Reader met programmabeschrijving
 • Kosten bijeenkomst vooraf
 • Bijdrage GGTO (bijdrage verzekering bij evt. faillissement van Frans Henk Hoekstra)

Kijk bij de reisbeschrijving voor precieze gegevens en reisvoorwaarden.

Betaling reissom
Kosten voor hotel en vliegticket moeten door Frans Henk Hoekstra al vrij snel worden (aan)betaald zodra bekend is dat de reis doorgaat. Om die reden wordt u in de bevestigingsbrief van uw deelname aan de reis gevraagd om 50% van de reissom te betalen. In deze brief wordt ook de datum genoemd voor de restbetaling van de reissom.

Er zijn geen onaangekondigde extra excursies (avondprogramma) waar u voor moet bijbetalen. 

Aanmelden
De inschrijving voor een reisprogramma is vanaf een bepaalde datum mogelijk. Deze datum wordt op de website vermeld. 

Wachtlijst
Het kan zijn dat een reis snel is volgeboekt. Uw aanmelding komt dan op een wachtlijst. Indien er een plaats vrijkomt zal Frans Henk Hoekstra u benaderen met de vraag of u alsnog wilt deelnemen aan de reis. Een plaats op een wachtlijst betekent dus voor u geen enkele verplichting. Indien u geen plek meer op de wachtlijst wenst dan wordt u verzocht dit meteen door te geven.

Mailing
Iedereen op de mailing van Frans Henk Hoekstra is als eerste op de hoogte van nieuwe activiteiten en inschrijven.

Aansprakelijkheid
Deelnemen aan de reizen is geheel voor eigen risico van de deelnemer. 
Frans Henk Hoekstra is niet verantwoordelijk voor, en kan niet aansprakelijk worden gesteld voor verlies en/of diefstal en/of schade van eigendommen van de deelnemer.
Frans Henk Hoekstra is verantwoordelijk voor de inhoudelijke samenstelling en uitvoering van het kunsthistorisch programma.
U dient over een eigen aansprakelijkheidsverzekering te bezitten. Frans Henk Hoekstra heeft een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering afgesloten bij AON.
Schade toegebracht door schuld of opzet van een deelnemer aan roerende of onroerende zaken van anderen komt volledig voor rekening van de deelnemer en zal ingeval van aansprakelijkstelling van Frans Henk Hoekstra volledig verhaald worden op de deelnemer.

Annuleren
Bij iedere reis staan de annuleringsregels beschreven, lees deze s.v.p. voorafgaand aan uw opgave voor de reis goed door. U bent zelf verantwoordelijk voor het wel of niet afsluiten van een annuleringsverzekering (kijk ook naar de dekkingsgraad van de verzekering, bv. de maximale hoogte van het verzekerde bedrag).

Vervanging bij annuleren
Indien u bij annulering zelf voor een vervangende deelnemer zorgt, worden alleen kosten in rekening gebracht die niet overdraagbaar zijn op deze nieuwe deelnemer (bv. kosten vliegticket). In alle andere gevallen gelden de annuleringsvoorwaarden zoals beschreven bij de reis, ook indien iemand van een eventuele wachtlijst uw plaats kan innemen.

Zelf reis en/of verblijf regelen 
Indien u liever reis en/of verblijf regelt, is dat onder speciale reisvoorwaarden mogelijk. Frans Henk Hoekstra reserveert voor de groep vluchten/hotels die vaak snel zijn volgeboekt (gunstige vliegtijden voor programma, centrale ligging hotel). Bij zelf regelen van reis en/of verblijf worden de voor u gereserveerde vliegticket(s)/hotelkamer(s) van de groepsreservering afgehaald (en uiteraard in mindering gebracht op uw reissom).
Als u de reis annuleert, kan het dus zijn dat er geen vliegticket/kamer meer beschikbaar is, zoals geboekt voor de groep. Iemand op een eventuele wachtlijst zou uw plaats dan niet kunnen overnemen. Om die reden gelden bij het zelf regelen van reis en/of verblijf altijd 100% annuleringskosten indien u moet annuleren. 

Vliegtickets met gewijzigde vliegtijden
Op uw verzoek kunnen vliegtickets gewijzigd worden (bv. verlengen of in combinatie met andere reis). Indien u een vliegticket heeft met afwijkende vliegtijden (t.o.v. de groep) gelden bij annulering van uw kant ook 100 % annuleringskosten (zie uitleg bij Zelf reis of verblijf regelen).

U bent zelf verantwoordelijk voor het inchecken op de heen- en terugreis. 

Eenpersoonskamer
Eenpersoonskamers zijn vaak beperkt beschikbaar. Indien u als alleen reizende wel een tweepersoonskamer wilt delen (twee gescheiden bedden) kunt u dit aangeven. Indien u een tweepersoonskamer deelt kan het voorkomen dat de andere persoon moet annuleren. Dit betekent dat -indien niemand deze plaats kan/wil innemen- u rekening dient te houden met betaling van deze toeslag. 

Zelfstandigheid deelnemers
Het programma begint meestal in de hal van een museum of gebouw. U dient over een redelijke tot goede conditie te beschikken. Deze opzet van reizen vereist dat u per dag behoorlijke afstanden loopt en veel moet staan. Uiteraard kunt u ten alle tijde in- of afhaken bij het programma.

Aanvullende reisvoorwaarden
Bij iedere reisbeschrijving staan de specifieke reisvoorwaarden vermeld. Inschrijving betekent dat u akkoord gaat met deze reisvoorwaarden.