Wie

Frans Henk Hoekstra (1964) is kunsthistoricus en opgeleid als beeldend kunstenaar. Hij organiseert kunst- en architectuurreizen. Daarnaast werkt hij voor het onderwijs en musea.

Studie
Hij voltooide een eerstegraads lerarenopleiding (TeHaTex) Handvaardigheid en Kunstgeschiedenis in Kampen (Christelijke Academie voor Beeldende Kunsten). Daarna studeerde hij af bij de kunstvakopleiding Monumentale Keramiek. Aan de Vrije Universiteit in Amsterdam studeerde hij kunstgeschiedenis.

Musea
Na zijn studie heeft hij gewerkt in het Frans Halsmuseum in Haarlem (inventarisatie collectie moderne keramiek) en kreeg hij een beurs voor een educatief project in het Museu de Arte in São Paulo in Brazilië. Frans Henk Hoekstra werkte van 1994 - 2020 als rondleider en trainer (onderwijsprogramma's middelbare scholen) in het Stedelijk Museum Amsterdam. Daarnaast verzorgt hij vanaf 1998 rondleidingen in musea in Europa en in New York en Chicago.

Onderwijs
Sinds 1994 werkt Frans Henk Hoekstra voor het HOVO aan de Vrije Universiteit (VU Vanaf Vijftig) in Amsterdam en van 1994 - 2020 voor het HOVO aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.
Hij ontwikkelde voor HOVO VU een vierjarige leergang Kunstgeschiedenis van de Klassieke Oudheid tot en met de hedendaagse kunst (8 semesters). Daarnaast ontwikkelt hij een leergang Kunst in Context (o.a. Rijksmuseum en Stedelijk Museum Amsterdam) en werkte hij ruim 15 jaar als docent keramiek. 

Kunst- en architectuurreizen
Sinds 1998 organiseert Frans Henk Hoekstra per jaar 3 à 4 uitgebreide studiereizen (8 à 9 dagen) naar New York, Chicago, Madrid, Rome, Florence, Venetië, Londen of Berlijn. Daarnaast worden kortere programma's aangeboden (Biënnale Venetië, Düsseldorf, Gent).

experi 17febr

Experi 17feb